Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем педал съединител!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем педал съединител!!!

Както си карах,спрях на един легнал полицай изключих от скорост и педала на съединителя потъна до долу!!!
    С 300 зора докарах колата до в нас на чва коята влезе на магия!Чета за някакви помпи долни,горни!Нищо не ми е текло от колата,като вурна педала с ръка стои по нагоре от другите педали!Можете ли да ми дадете някаква схема на "долен ляв педал" че да го видиме как се разглобява и сиреч къде са тея помпи!
    Мерси Колеги!

колега най вероятно проблема е в една от двете помпи, по точно гумичките са и испунали, като сам чел вав форума мисля че споменават за помпата която се намира точно над съединител . разгледай хубаво форума и ще намериш повече инафо и за цени и тн. и все пак пробваи да я обезваздушиш, не ми се вярва да се оправи но се пак пробвай.
    Last edited by sonchev; d.m.y г., 20:31.
    мисли, преди да дейсваш !!!

Comment

Добре колега аз направо ще ги сменя,но къде се намират?а и педала си се движи все едно никаде не е закачен,все едно само с пружина застава плътно долу и плътно горе,има ли някакви щанги не знам къде могат да се откачат?!

Comment

едната помпа се намира точно над сеиденителя, чел сам че трудно се сменяава точно тя. другата помпа е при вилката на скоростите, поглени вилката дали се движи като натискаш сеиденителя, ако не се движи изобщо значи е отишла помпата която е над педала, значи не саздава нужното налиягане( испускат гумичките в помпата) колега ако не разбираш достатачно по добре закараи колата на някои да я погледне, иначе тук само мнение може да си даваме. успех и пиши като разрешиш проблема. а и само за инфо, ако пробваш да овезвадушаваш сеиденителя това става от помпата която е над скоростите, обезваздушва се на принципа на спирачките.
        мисли, преди да дейсваш !!!

Comment

преди да почнеш с помпите , легни под педалите, има един болт който захваща педала за помпата, виж дали не е излязъл щифта който го държи да не мърда понеже е без резба
          Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщение
            преди да почнеш с помпите , легни под педалите, има един болт който захваща педала за помпата, виж дали не е излязъл щифта който го държи да не мърда понеже е без резба

Точно това беше проблема,щифта беше излязъл и има една гумена втулка на края на помпата която беше паднала!Мястото е мн тясно но вс вече е 6

Comment

знам какво е, няколко пъти съм се гърчил , и накрая си оправих проблема за винаги, като изкарах металната пръчица, направих резба на отвора за щифта и сложих шпилка.
              Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

А и аз да попитам в тази тема - при записана грешка за датчика на педала на съединителя, къде е проблема обикновенно и само датчика ли се сменя или?

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                  А и аз да попитам в тази тема - при записана грешка за датчика на педала на съединителя, къде е проблема обикновенно и само датчика ли се сменя или?
                  Каква е грешката и пробва ли да го регулираш?
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ааааа бъдещето И аз имам тази грешка на едната таратайка ама не ми прави Фчепатление.Питай Румен тои развиваше едни теории за него.Айде и скоро да се похвалиш

----------------
                    Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    Каква е грешката и пробва ли да го регулираш?
                    Да регулира кое??
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      Ааааа бъдещето И аз имам тази грешка на едната таратайка ама не ми прави Фчепатление.Питай Румен тои развиваше едни теории за него.Айде и скоро да се похвалиш

----------------

Да регулира кое??
                      Датчикът се мести,за да се регулира момента,в който педалът го натиска или отпуска.

Comment

Бааа това не го знаех
                        Как става тоя номер?Предполагам трудно...има ли успеваемост?
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                          Бааа това не го знаех
                          Как става тоя номер?Предполагам трудно...има ли успеваемост?
                          С много гърч и тънки ръце,щото е заврян на кучето у диференциала.Ако е здрав датчикът - става.

Comment

ами екускана каза че има записна грешка за датчика на педала на съединителя... незнам вече дали е веригата или сами датчик нещо. Иначе и на моята 155 има възможност да се регулира стоп машинката на педала на спирачката и съм го пуснал доста нервен да е - само да цъкна педала и светват стоповете
                            Питам за датчика, за това дали някой който се е заигравал.
                            Иначе за похвалване е рано, нека да поразгледаме и ако е писано ще се дописва подписа.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Да не отварям нова тема!
                              Става въпрос в това че педала на съединителя потъва от време на време! Не е от тоя болт видял съм го!
                              Преди време смених долна помпа (тоя евтината помпа) защото тогава имах теч на спирачна течност и беше от него, сега теч нямам...Та въпроса е сигурно ли е че е от горна помпа съединител която май е около 80-100лв или нещо друго може да е?
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X